Robert G. Ousterhout (16 Ocak 1950 – 23 Nisan 2023)

DSC_0296-3-scaled

Bizans çalışmaları alanında öncü akademisyen ve araştırmacı Prof. Robert Ousterhout’un vefatından derin üzüntü duyuyoruz. Pensilvanya Üniversitesi Sanat Tarihi Emeritus Profesörü Robert Ousterhout, ANAMED ailesinin de değerli bir üyesiydi. Altı yıl boyunca ANAMED Danışma Kurulu’nda saygın bir üye olarak görev yapan Prof. Ousterhout, Kapadokya Yaz Programı‘nın kurulmasına yardımcı olmuş, uzun yıllar bu programın eş başkanlığını yürütmüş, çok sayıda konuşma vermiş ve birçok yayına katkıda bulunarak ANAMED’i desteklemek için emeklerini, uzmanlığını ve zamanını cömertçe harcamıştır. Ailesi ve dostlarının yanı sıra, onu en az bizim kadar özleyecek olan meslektaş ve öğrencilerine de en içten taziyelerimizi sunuyoruz.

Prof. Ousterhout’un yaşamı ve diğer çalışmaları için:

Byzantine Studies Association of North America

Dumbarton Oaks