Scroll Top

SARAT Projesi “Arkeolojik Varlıkların Korunması ve Kurtarılması” Online Programı

SARAT

Program Tarihleri: 18 Mayıs – 18 Temmuz 2021

Başvuru Tarihleri: 19 Nisan – 25 Nisan 2021, 23:59 (Türkiye saatiyle)

Eylül’den itibaren ANAMED tarafından sunulan “Arkeolojik Varlıkların Korunması ve Kurtarılması” Online Programı’nın içeriği Ankara İngiliz Arkeoloji Enstitüsü (BIAA) yönetimindeki SARAT projesi (Safeguarding Archaeological Assets of Türkiye) tarafından, Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED) ve Uluslararası Müzeler Konseyi İngiltere Şubesi (ICOM UK) işbirliğiyle hazırlanmıştır. SARAT projesi, “Eğitim, Beceri Geliştirme ve Farkındalık Yaratma” kategorisinde 2020 Europa Nostra Ödülü’ne ve Avrupa Arkeologlar Birliği’nin 2020 Avrupa Miras Ödülleri’nde ikinciliğe layık görülmüştür. Program Koç Üniversitesi Online Programlar tarafından sağlanan uzaktan erişim platformu üzerinden sunulmaktadır.

“Arkeolojik Varlıkların Korunması ve Kurtarılması” Online Programı kültür varlıklarıyla bağlantılı alanlarda çalışan ve tercihen arkeoloji, müzecilik, sanat tarihi, kültürel miras, tarih, konservasyon, mimarlık, şehir planlama, turizm gibi konularda eğitim almış profesyonellerin bilgi ve kapasitelerini arttırmayı hedeflemektedir.

Program ücretsizdir ve eğitim dili Türkçe’dir. Başvuru ve program hakkında detaylı bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz.

Başvurunuzu gerçekleştirmek için Başvuru Formu’nu doldurmanız yeterlidir.

Başvuru Koşulları
  • Katılımcıların yukarıda belirtilen ya da benzeri alanlarda yüksek eğitim almış olmaları beklenmektedir. Ancak kültürel varlıklarla ve özellikle arkeolojiyle bağlantılı işlerde çalışan kişiler de programa başvurabilirler.
  • Yukarıda belirtilen alanlara sadece ilgi duymak programa katılım için yeterli değildir.
  • Ders programı yüksek lisans düzeyindedir. Konuyla ilgili alanlardaki yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile bu alanlarda çalışan profesyoneller bilgi ve kapasitelerini geliştirmek için programa başvurabilirler.
  • Kontenjanda yeterli yer olması durumunda ileri düzeyde kazı, restorasyon ve/veya konservasyon deneyimine sahip 4. sınıf öğrencileri kabul edilebilmektedir. Ancak önceliğin profesyonel olarak alanda çalışan adaylara verildiği ve kontenjanda yer kalması durumunda 4. sınıf öğrencilerinin sahip olunan deneyime bağlı olarak değerlendirilebilecekleri unutulmamalıdır.
  • Eğitim dili Türkçe olduğu için, katılımcıların Türkçe diline hâkim olması beklenmektedir
Online Dersler
  • (Bakınız: Ders Programı)
  • ANAMED, başvuru değerlendirmeleri sonucunda programa kayıt hakkı kazanan katılımcılara e-posta yoluyla haber verip, programa katılım için gerekli linki paylaşacaktır.
  • Program 5 bölüm ve 20 dersten oluşmaktadır.Katılımcılar bu süre içinde dersleri kendi programlarına göre istedikleri yoğunlukta takip edebilir.
  • Dersler yaklaşık 50 dakikadır ve her dersin sonunda katılımcıların çoktan seçmeli test sorularını yanıtlamaları istenmektedir.
  • Katılımcılar test sorularını doğru yanıtları bulana kadar tekrar edebilir ancak belli oranda soruya doğru cevap vermeden bir sonraki derse geçmek mümkün değildir.
  • Program içindeki dersler bir konu akışı içinde sıralandığı için dersleri atlayarak takip etmek ya da aradan başlamak mümkün değildir.
  • Katılımcılar, derslerin içeriklerinin yer aldığı sunumları, ders metnini ve bir sayfalık özeti elektronik olarak indirebilir ve kendilerine bir arşiv oluşturabilir. Ancak ders videoları indirilemez.
  • Dönem boyunca hem teknik hem de içerikle ilgili konularda katılımcılara destek verilecek ve soruları cevaplanacaktır. (Sorularınız için anamedprograms@ku.edu.tr)
Eğitmenler

Eğitmenler hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Sertifika

Tüm dersleri ve testleri başarı ile tamamlayan katılımcılar, Koç Üniversitesi tarafından verilecek sertifikayı almaya hak kazanırlar. Sertifika Türkçe düzenlenmektedir.

Ücretler

Program veya kayıt ücreti bulunmamaktadır.

Nasıl Başvuru Yapılır

Başvurunuzu tamamlamadan önce sayfanın başında bulunan “Başvuru Koşulları” kısmını incelemeyi ve uygun bir aday olup olmadığınızı kontrol etmeyi unutmayınız.

Başvurunuzu gerçekleştirmek için Başvuru Formu’nu doldurmanız yeterlidir.

Başvuru formunda gerekecek bilgilerin listesi için buraya tıklayabilirsiniz.

Program Dönemleri

08 Eylül 2020 – 08 Kasım 2020
01 Aralık 2020 – 01 Şubat 2021
22 Şubat 2021 – 22 Nisan 2021
18 Mayıs 2021 – 18 Temmuz 2021

Son Başvuru Tarihi
25 Nisan 2021, 23:59

Sonuçlar Mayıs ayı içerisinde açıklanacaktır.

Ayrıntılı bilgi için anamedprograms@ku.edu.tr ile iletişime geçebilirsiniz.

Sonuçlar için anamedprograms@ku.edu.tr adresi üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

SARAT projesi ile ilgili bilgi almak için web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.