The Byzantine Court: Source of Power and Culture

Yayınevi: Koç Üniversitesi Yayınları (1. baskı), ANAMED (2. baskı)

Editörler: Ayla Ödekan, Nevra Necipoğlu, Engin Akyürek

Çeviren:Nina Ergin

Dil:İngilizce

Kategori:Tarih, Bizans Araştırmaları, Arkeoloji, Sanat Tarihi

Sayfa Sayısı: 243

Boyut:19,5 x 25 cm

Baskı: 1. baskı, Haziran 2013 | 2. baskı, Haziran 2016

ISBN: 978-605-5250-17-1

Uluslararası Sevgi Gönül Bizans Araştırmaları Sempozyumu, Türkiye’deki Bizans mirasının, diğer bir deyişle, bugün üzerinde yaşadığımız coğrafyanın hâlâ kalbi niteliğindeki İstanbul’dan hareketle Doğu ve Batı medeniyetlerini bin yıldan fazla etkilemiş bu çok zengin kültür birikiminin toplumsal belleğimizde yeniden canlanması ve hak ettiği konuma kavuşması amacıyla yapılan çalışmaları her zaman desteklemiş olan Sevgi Gönül’ün (1938–2003) anısına düzenlenmektedir.

Vehbi Koç Vakfı tarafından her üç yılda bir gerçekleştirilmesi planlanan sempozyumun amacı, Türkiye’de ve diğer ülkelerde sürdürülen bilimsel araştırmaları uluslararası bir platformda paylaşmak, yayın aracılığıyla kamuoyuna sunarak kültürel miras bilincini arttırmak, bu alana yönelik çalışmaların yaygınlaşmasını sağlamak ve genç Bizans araştırmacılarının yetişmesine destek olmaktır.

İkinci Uluslararası Sevgi Gönül Bizans Araştırmaları Sempozyumu “Bizans Sarayı: İktidar ve Kültür Kaynağı” temasıyla 21–23 Haziran 2010 tarihlerinde İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde gerçekleşmiştir ve sempozyum boyunca Bizans İmparatorluğu’nun Büyük Saray ve Blakhernai Sarayı’ndan tüm imparatorluğa yayılan iktidar gücü yönetimsel, siyasal, sosyal, ekonomik ve din açıdan değerlendirilmiş ve bu gücün kültür boyutuna yansımaları araştırılmıştır. İkinci Uluslararası Sevgi Gönül Bizans Araştırmaları Sempozyumu’nda sunulan kırk bildiriden otuz tanesi bu bildiri kitabında yer almaktadır.

Kitap, Koç Üniversitesi Yayınları ve Yapı Kredi Yayınları mağazalarından temin edilebilir.