Anadolu’da John Garstang’ın Ayak İzleri

Yayınevi: ANAMED

Editör: Alan M. Greaves

Yazarlar:Alan M. Greaves, Françoise Rutland, Phil Freeman, Bob Miller, Bülent Genç, Nilgün Öz, J.R. Peterson, Katie Waring

Çeviren: Yiğit Adam

Dil:Türkçe ve İngilizce (Çift dilli)

Kategori:Arkeoloji, Tarih, Sanat Tarihi, Fotoğraf

Sayfa Sayısı: 240

Boyut:23 x 28 cm

Baskı: 1. baskı, Eylül 2015

ISBN: 978-975-9780-27-2

Anadolu’da John Garstang’ın Ayak İzleri İngiliz arkeolog Prof. John Garstang’in Türkiye ve yakın doğudaki arkeolojik çalışmalarının uluslararası katkılarını anlatmayı amaçlamaktadır. Arkeolojik kayıtların doğruluğu için fotoğraf sanatının kullanılmasını ilk savunanlardan biridir. Türkiye’de yaptığı Anadolu Yüzey Araştırması (1907) ve Sakçagözü kazısını (1908-1911) Alman asistanı Horst Schliephack ile beraber gerçekleştirmiştir. Liverpool Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen ve beş yıldan fazla süren araştırmanın sonucu olan bu kitap Garstang’ın Türkiye ve Yakın Doğu’daki çalışmalarını anlatan kısa makaleler ile 1907’de Anadolu’da yaptığı gezide hazırladığı, artık dijitalleştirilebilmiş olan cam plaka negatiflerden oluşuyor. Garstang’ın fotoğrafları, Geç Osmanlı Dönemi’nde​ Türkiye ve Kuzey Suriye’de bulunan arkeolojik kazı alanları, bölgenin doğal yapısı ve insanların eşsiz birer kaydı niteliğini taşıyor.

Kitap, Koç Üniversitesi Yayınları ve Yapı Kredi Yayınları mağazalarından temin edilebilir.