Unutulmuş Krallık Antik Alalah’ta Arkeoloji ve Fotoğraf

Salı-Cumartesi 10:00-18:30, Pazar 12:00-18:30
Küratörler: Murat Akar, Hélène Maloigne
Sergi ve kitap tasarımı: YESH Design, Yeşim Memişyazıcı

Unutulmuş Krallık, Hatay Antik Alalah’ta 1936-1939, 1946-1949 ve 2003-2014 yılları arasında gerçekleştirilen kazılara ait fotoğrafları ziyaretçilerle buluşturuyor. Toplam 66 çalışmanın yer aldığı sergide, bölgede ilk kazıları gerçekleştiren İngiliz arkeolog Sör Leonard Woolley kazılarının fotoğraflarının yanı sıra serginin küratörlerinden, güncel kazıların arazi direktörü Murat Akar’ın fotoğrafları yer alıyor.

Yakın Doğu Tunç Çağı arkeolojisi adına kilit merkezlerden biri olan Antik Alalah (modern adıyla Aççana Höyük), Anadolu, Yakın Doğu ve Doğu Akdeniz Tunç Çağı (İÖ 2000-1300) kültürlerine ait bulguların açığa çıkarıldığı kosmopolit bir başkent olarak biliniyor. Orta ve Geç Tunç çağlarında Mukiş Krallığı’nın başkenti olan Antik Alalah’ın farklı dönemlerine ait kazı fotoğrafları kente karşılaştırmalı bir bakış açısı sunuyor.

Koç Üniversitesi’nin akademik desteği ve K. Aslıhan Yener’in başkanlığında sürdürülen Aççana Höyük, Antik Alalah Kazısı, Türkiye’nin en geniş ve kapsamlı bilimsel arkeolojik kazılarından biri olarak gösteriliyor.

Koç Üniversitesi Yayınları tarafından yayımlanan, makaleler ve fotoğraf kataloğundan oluşan Kayıp Krallık, Antik Alalah’ta Arkeoloji ve Fotoğraf başlıklı kitap sergiye eşlik ediyor.

Unutulmuş Krallık

The Forgotten Kingdom

“Unutulmuş Krallık, Antik Alalah’ta Arkeoloji ve Fotoğraf“ sergisinde yer alan video, Tell Aççana, antik Alalah kentinin havadan görüntülerini içeriyor.

The video on display at “The Forgotten Kingdom, Archaeology and Photography at Ancient Alalakh“ presents aerial views from Tell Atchana, ancient Alalakh.

Unutulmuş Krallık

The Forgotten Kingdom Hélène Maloigne

Unutulmuş Krallık ’ı serginin eşküratörü Hélène Maloigne’den dinleyin.
Listen The Forgotten Kingdom exhibition from its co-curator Hélène Maloigne.