SARAT Projesi “Arkeolojik Varlıkların Korunması ve Kurtarılması” Online Programı

Gelecek Program Tarihleri
: 01 Aralık 2020 – 01 Şubat 2021

Başvuru Kabul Tarihi: DUYURULACAK

Son Başvuru Tarihi: DUYURULACAK

Eylül’den itibaren ANAMED tarafından sunulacak olan “Arkeolojik Varlıkların Korunması ve Kurtarılması” Online Programı’nın içeriği Ankara İngiliz Arkeoloji Enstitüsü (BIAA) yönetimindeki SARAT projesi (Safeguarding Archaeological Assets of Turkey) tarafından, Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED) ve Uluslararası Müzeler Konseyi İngiltere Şubesi (ICOM UK) işbirliğiyle hazırlanmıştır. SARAT projesi, “Eğitim, Beceri Geliştirme ve Farkındalık Yaratma” kategorisinde 2020 Europa Nostra Ödülü’ne layık görülmüştür. Program Koç Üniversitesi Online Programlar tarafından sağlanan uzaktan erişim platformu üzerinden sunulmaktadır.

“Arkeolojik Varlıkların Korunması ve Kurtarılması” Online Programı kültür varlıklarıyla bağlantılı alanlarda çalışan ve tercihen arkeoloji, müzecilik, sanat tarihi, kültürel miras, tarih, konservasyon, mimarlık, şehir planlama, turizm gibi konularda eğitim almış profesyonellerin bilgi ve kapasitelerini arttırmayı hedeflemektedir.

Program ücretsizdir ve eğitim dili Türkçe’dir. Başvuru ve program hakkında detaylı bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz.

Başvurunuzu gerçekleştirmek için Başvuru Formu’nu doldurmanız yeterlidir.

1. Başvuru Koşulları

• Katılımcıların yukarıda belirtilen ya da benzeri alanlarda yüksek eğitim almış olmaları beklenmektedir. Ancak kültürel varlıklarla ve özellikle arkeolojiyle bağlantılı işlerde çalışan kişiler de programa başvurabilirler.
  • Ders programı yüksek lisans düzeyindedir. Konuyla ilgili alanlardaki yüksek lisans ve doktora öğrencileri ve istisnai durumlarda üniversite son sınıf öğrencileri bilgi ve kapasitelerini geliştirmek için programa başvurabilirler.
  • Eğitim dili Türkçe olduğu için, katılımcıların Türkçe diline hâkim olması beklenmektedir.

2. Online Dersler

(Bakınız: Ders Programı)

• ANAMED, başvuru değerlendirmeleri sonucunda programa kayıt hakkı kazanan katılımcılara e-posta yoluyla haber verip, programa katılım için gerekli linki paylaşacaktır.
  • Program 5 bölüm ve 20 dersten oluşmaktadır.
  • Katılımcılar bu süre içinde dersleri kendi programlarına göre istedikleri yoğunlukta takip edebilir.
  • Dersler yaklaşık 50 dakikadır ve her dersin sonunda katılımcıların çoktan seçmeli test sorularını yanıtlamaları istenmektedir.
  • Katılımcılar test sorularını doğru yanıtları bulana kadar tekrar edebilir ancak belli oranda soruya doğru cevap vermeden bir sonraki derse geçmek mümkün değildir.
  • Program içindeki dersler bir konu akışı içinde sıralandığı için dersleri atlayarak takip etmek ya da aradan başlamak mümkün değildir.
  • Katılımcılar, derslerin içeriklerinin yer aldığı sunumları, ders metnini ve bir sayfalık özeti elektronik olarak indirebilir ve kendilerine bir arşiv oluşturabilir. Ancak ders videoları indirilemez.
  • Dönem boyunca hem teknik hem de içerikle ilgili konularda katılımcılara destek verilecek ve soruları cevaplanacaktır. (Sorularınız için anamedprograms@ku.edu.tr)

3. Eğitmenler

Eğitmenler hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

4. Sertifika

Tüm dersleri ve testleri başarı ile tamamlayan katılımcılar, Koç Üniversitesi tarafından verilecek sertifikayı almaya hak kazanırlar.

5. Ücretler

Program veya kayıt ücreti bulunmamaktadır.

6. Nasıl Başvuru Yapılır

Başvurunuzu tamamlamadan önce sayfanın başında bulunan “Başvuru Koşulları” kısmını incelemeyi ve uygun bir aday olup olmadığınızı kontrol etmeyi unutmayınız.

Başvurunuzu gerçekleştirmek için Başvuru Formu’nu doldurmanız yeterlidir.

Başvuru formunda gerekecek bilgilerin listesi için buraya tıklayabilirsiniz.

7. Program Dönemleri

08 Eylül 2020 – 08 Kasım 2020
01 Aralık 2020 – 01 Şubat 2021
22 Şubat 2021 – 22 Nisan 2021
18 Mayıs 2021 – 18 Temmuz 2021

Son Başvuru TarihiDUYURULACAK

Sorularınız için anamedonline@ku.edu.tr adresi üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

SARAT projesi ile ilgili bilgi almak için web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.