Max-Planck-Institut’s Kunsthistorisches Institut (KHI) – ANAMED Ortak Araştırma Desteği

KHI

The Kunsthistorisches Institut in Florenz, Max-Planck-Institut (KHI) ve Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED), bir doktora sonrası veya kıdemli araştırmacının arkeoloji, mimarlık, sanat tarihi, kültürel miras veya tarih alanına odaklanan projesini desteklemek üzere ortak araştırma desteği vermektedir.

Başarılı olan aday güz dönemini bir kurumda, ilkbahar dönemini ise diğerinde geçirecektir.

Tüm adayların ileri seviye İngilizce bilmesi ve araştırma desteği döneminin herhangi bir bölümünde başka hiçbir yükümlülüğü (örneğin, yarı zamanlı ders verme) olmaması gerekmektedir. Başarılı aday, bir akademik yıl içinde bir dönem Floransa, bir dönem de İstanbul’da ikamet edebilmeli ve bu şehirlerde mevcut olan kaynaklardan faydalanarak araştırmasını yapabilmelidir. Araştırma desteği, detayları Floransa ile İstanbul arasında farklı olmakla birlikte; aylık araştırma hibesi ödemesi, her iki enstitü tarafından karşılanacak uluslararası seyahat masrafları, konaklama desteği, yemek desteği, sınırlı bir araştırma bütçesi, sağlık sigortası desteği, çalışma alanı, her iki enstitünün de bünyesinde yer alan araştırma ve kütüphane olanaklarına ve etkinliklerine tam erişim gibi hizmetleri içeren bir avantajlar kombinasyonu sunar.

SON BAŞVURU TARİHİ: 18 Aralık