ANAMED Kütüphane Konuşmaları: Sinan Kaya, Senem Acar – Evrak-ı Metrukesi Üzerinden Yemen’den Viyana’ya Hüseyin Hilmi Paşa (1899-1917)

6 Temmuz 2021

Etkinlik Tipi

Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED) Kütüphanesi ile Tarih Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği “ANAMED Kütüphane Konuşmaları” 6 Temmuz 2021 günü Sinan Kaya ile devam etmektedir. Bu sunumda Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi Dijital Koleksiyonları’nın 2020 yılında erişime açtığı Hüseyin Hilmi Paşa Belgeleri Koleksiyonu’nun sağladığı verilerle Hüseyin Hilmi Paşa’nın siyasi kariyerinin genel bir hikayesi verilmeye çalışılacaktır. Hüseyin Hilmi Paşa’nın Yemen valiliği sırasında yaşadığı siyasi ve sosyal olaylar, Makedonya Müfettişliği görevinde yaptıkları, 31 Mart Vakası sırasında gözlemledikleri Paşa’nın gözünden anlatılacaktır. Bunun yanında Viyana Sefirliği döneminde tuttuğu not/hesap defteri üzerinden Hüseyin Hilmi Paşa’nın sosyal çevresi ve ekonomik durumuyla ilgili bilgiler verilecektir. Sunumun son bölümünde ise kişisel arşivlerin tarih algımızı nasıl değiştireceği üzerine bir tartışma yürütülecektir. Söyleşinin moderatörlüğünü Senem Acar üstlenecek. Ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız.

Bu ayın konuşması uzaktan erişimle gerçekleşecektir. Konuşmaya kaydolmak için lütfen linke tıklayınız.