ANAMED Kütüphane Konuşmaları: Nükhet Varlık – Osmanlı’da Vebanın Tarihini Anlamak Neden Önemli?

5 Ocak 2021

Etkinlik Tipi

Bu konuşmada, Nükhet Varlık Akdeniz Dünyası’nda ve Osmanlılarda Veba, 1347-1600 (Kitap Yayınevi, 2017) ve yeni hazırlamakta olduğu “Plagued Legacies: Rethinking Black Death Narratives” başlıklı çalışmalarından yola çıkarak yeni pandemiler üzerine nasıl düşündüğümüzü ve dolayısıyla onlarla nasıl mücadele ettiğimizi şekillendirmeye devam eden geçmiş vebaların uzun soluklu miraslarını değerlendirecek. Söyleşinin moderatörlüğünü Tunahan Durmaz (European University Institute) üstlenecek. Ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız.

Bu ayın konuşması uzaktan erişimle gerçekleşecektir. Konuşmayı izlemek için lütfen tıklayınız.