ANAMED Kütüphane Konuşamaları: Edhem Eldem – V. Murad’ın Oğlu Selahaddin Efendi’nin Anı, Günlük ve Yazıları

6 Ekim 2020

Etkinlik Tipi

Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED) Kütüphanesi ile Tarih Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği “Kütüphane Konuşmaları” 6 Ekim 2020 günü Edhem Eldem (Boğaziçi Üniversitesi/Collège de France) ile devam ediyor. Sultan V. Murad’ın 1876’daki üç aylık saltanatından sonra tahttan indirilip halefi II. Abdülhamid tarafından 1904’teki ölümüne kadar ikamete zorlandığı Çırağan Sarayı’nda kendisine eşlik eden oğlu Şehzade Selahaddin Efendi (1861-1915) otuz yıla yakın süren bu tecrit boyunca hatırat, günlük ve çeşitli yazılardan oluşan gayet hacimli bir evrak kümesi oluşturmuştur. Bu külliyatın ikinci cildinin İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yayın hazırlıkları vesilesiyle düzenlenen bu konuşma, V. Murad ile oğlunun hayatı ve kişiliğinden başka, kişisel belge, arşiv, günlük ve yazışma türünden malzemenin Osmanlı tarihçiliğindeki yeri, disipline katkıları ve beraberinde getirdiği yöntem sorunları tartışılacaktır. Söyleşinin  moderatörlüğünü Mehmet Beşikçi (Yıldız Teknik Üniversitesi) üstlenecek. Bu ayın konuşması uzaktan erişimle gerçekleşecektir. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Konuşmayı izlemek için lütfen linke tıklayınız.