Anadolu’da John Garstang’ın Ayak İzleri

Yer: ANAMED Galeri

Ziyaretçi Saatleri: Salı-Cumartesi 10:00-18:30, Pazar 12:00-18:30
Küratör: Alan M. Greaves

Anadolu’da John Garstang’ın Ayak İzleri, ünlü İngiliz arkeolog John Garstang’ın Hitit Uygarlığı’nın Anadolu’daki yerleşimi konusundaki araştırmalarını odağına alıyor. Liverpool Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan ve Garstang Arkeoloji Müzesi arşivinden derlenen fotoğraf ve tarihi belgeler yer alıyor.

Ankara İngiliz Arkeoloji Enstitüsü’nün (BIAA) kurucususu olan Garstang’ın kazı defterleri, izin yazışmaları ve ilginç anekdotlarını içeren şahsi notları BIAA Arşivi’nden seçilerek sergiye dahil edildi. Liverpool Üniversitesi’nin 5 yıl boyunca yürüttüğü titiz çalışma ve araştırmaların sonucunda dijitalleştirdiği cam negatiflerden ve albümlerden seçilen fotoğrafların yer aldığı sergi, arkeoloji ve tarih meraklıları için önemli bir arşivi ilk defa gözler önüne seriyor. Sergi kataloğuna buradan ulaşabilirsiniz.