Scroll Top

SOFRA: Tohumdan Tabağa Manisa’da Bir Yolculuk

  • Yayınevi: Koç Üniversitesi Yayınları
  • Seri: Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED)
  • Yazarlar: Erica Rowan, Christina Luke, Gülşah Şenkol, Jessica Feito
  • Editörler: Özge Ertem (TR), Tara Ingman (İNG)
  • Çeviren: Ezgi Neşe Erkan
  • Dil: Türkçe (Bu yayının İngilizce versiyonu da bulunmaktadır: SOFRA: A Journey through Manisa from Seed to Plate)
  • Kategori: Kültürel Miras, Kültür Tarihi, Arkeoloji, Toplumsal Kültür, Yemek Kültürü
  • Sayfa Sayısı: 229
  • Boyut: 22 x 25 cm
  • Baskı: 1. baskı, Haziran 2024
  • ISBN: 978-625-94521-2-8

Bu kitap, Türkiye’de Manisa yöresinin insanları, içinde yaşadıkları toplum ve onların yemek kültürü hakkındadır. Tunç Devri’nden bugüne, bu coğrafyada yaşamış insanların, özellikle de kadınların binlerce yıl boyunca koruyup yaşattıkları yemek gelenekleri hakkında bir hikâyedir. Hızla değişen dünyamızla birlikte yemek önceliklerimiz de değişime uğruyor ve her gün bu konular hakkında tekrar düşünmemiz, yeni kararlar vermemiz gerekiyor. Dolayısıyla bu kitap yemek konusundaki tercih ve önceliklerinde daha dengeli olmak isteyen herkes için hem bir yemek kitabı, bir rehber, hem de bizlerle paylaşılan tariflerin ve yemek konulu faaliyetlerin kalıcı bir kaydı niteliğindedir.

SOFRA, Royal Holloway Üniversitesi, Londra’dan Erica Rowan ve Koç Üniversitesi, İstanbul’dan Christina Luke’a verilen UK Arts & Humanities Research Council’ın “Negotiating the Modernity Crisis: Globalization, economic gain and the loss of traditional and sustainable food practices in Turkey” (AHRCAH/V000454/1) desteği ile yayımlanmıştır. Kitabı Koç Üniversitesi Yayınları’nın İstiklal Caddesi Merkez Han’daki kitabevinden satın alabilirsiniz:

Adres: İstiklal Caddesi No: 181 Merkez Han 34433 Beyoğlu-İstanbul