Scroll Top

Personel

cigdem
Çiğdem Yıldırım
ANAMED Kütüphane Sorumlusu

İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Bilge Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu ve İstanbul Araştırmaları üzerine yüksek lisansını aynı üniversitede tamamladı. Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi’nde çalıştığı ilk yıllarda  Kataloglama bölümünde, daha sonra Sosyal ve İnsani Bilimler Fakültesi Referans ve Araştırma Kütüphanecisi olarak çalıştı. Koleksiyon geliştirme, araştırma desteği, akademik yazım ve bilgi okuryazarlığı, e-kaynaklar, doküman sağlama hizmetleri, referans yönetim araçları, bibliyometrik analiz ve raporlama, sosyal medya konularında çok sayıda etkinlik, eğitim ve sunum deneyimine sahip. Kütüphane Açık Erişim Ekibi’nde açık erişim yayıncılık ve açık bilim üzerine politika, prosedür ve hizmet geliştirme çalışmalarına devam ediyor. Koç Üniversitesi Dijitalleşme Programı kapsamında Araştırma Veri Yönetimi çalışma grubunda yol haritası çalışmaları yapıyor ve öğretim üyelerine veri yönetim planı desteği sağlıyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bünyesinde faaliyet gösteren “Türkiye Açık Veri ve Araştırma Verileri Görev Gücü” alt çalışma grubunda Koç Üniversitesi’ni temsilen faaliyetler yürütüyor. Mart 2022’de ANAMED Kütüphane Sorumlusu olarak çalışmaya başladı. ANAMED Kütüphanesinin kurucu üyesi olduğu BiblioPera: Beyoğlu Araştırma Merkezleri Ağı projesi kapsamında 13 partner kurumla işbirliği içinde koleksiyon geliştirme, toplu katalog iyileştirme çalışmalarının yanısıra kütüphaneciler ve araştırmacılar için kütüphane turları organize ediyor.

İrem-Ünal-Foto
İrem Ünal
ANAMED-NIT Birim Kütüphanecisi

İrem Ünal, Marmara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nden 2013 yılında mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında Bilgi Yönetimi Kulübü’nde çalıştı; bu kapsamda çeşitli etkinlikler düzenledi. Mezun olduktan sonra aralarında Portakal Kültür ve Sanat Evi, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı gibi kuruluşların bulunduğu birçok yerde Kütüphane Sorumlusu olarak çalıştı. 2016 yılından itibaren Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi’ne bağlı olan ANAMED Kütüphanesi’nde Birim Kütüphanecisi olarak çalışıyor. Üniversite ve Araştırma Kütüphaneciliği Derneği (ÜNAK) başta olmak üzere çeşitli sempozyum ve konferanslarda kütüphaneciliğin farklı alanlarıyla ilgili bildiri sunumları yaptı. 2021–2023 yılları arasında Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu’nda yer aldı; “Sayman”lık görevini üstlendi. 2020 yılında, N. Defne Gier ile birlikte sürdürdükleri “ANAMED Library Podcast: Burada Konuşmak Serbest” isimli podcast yayınının kurucularından ve gerçekleştiricilerinden biri. Marmara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nde yüksek lisansına devam ediyor.

samet-emre
Samet Emre
ANAMED Birim Kütüphanecisi

Samet EMRE, Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nden mezunu olup İktisat Bölümü’nde çift anadal programını tamamladı. Üniversite öğrenimi sırasında Bilgi Topluluğu Yönetim Kurulu Yazman üyesi olarak 2 sene boyunca görev yaptı ve Bilgi Topluluğu ile birlikte Türkiye’nin dört bir yanında dezavantajlı konum ve bölgelere kütüphaneler kurdu. Mesleki yaşamına Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi Sağlama Birimi’nde başlayan Emre, Elektronik Kaynak Yönetimi ve Kullanıcı ve Erişim Hizmetleri Birimlerinde 2 sene görev yaptı. Bu süre zarfında Bilkent Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi’nden sorumlu fakülte kütüphanecisi olarak da hizmet verdi. Emre, yüksek lisans eğitimine Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nde devam ediyor ve kütüphanelerin ekonomik analizleri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Emre ayrıca, 2022 yılında 2 yıllık bir araştırma sonucunda profesörü ve arkadaşlarıyla birlikte okuma kültürü alanında çalışan araştırmacılara destek olmak amacıyla 1970 yılından itibaren Türkiye’de yazılmış tüm makale, kitap ve tezleri derleyerek Okuma Kültürü Kaynakçası başlıklı kitabını yayınladı. 2023 yılında Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED) Kütüphanesi’nde göreve başlayan Emre, birim kütüphanecisi olarak ANAMED araştırmacılarına ve üyelere bilgi hizmetleri veriyor.