Scroll Top

“Yusuf Franko’nun İnsanları: Bir Osmanlı Büraokratının Karikatürleri” Ankara’da

Tarih: 23 Kasım 2018 – 25 Ocak 2019
Yer: Çankaya Belediyesi Zülfü Livaneli Kültür Merkezi
Ziyaretçi Saatleri: Hergün 09:00-20:00
Küratör:
 Bahattin Öztuncay
Sergi Metinleri ve Danışman: K. Mehmet Kentel
Galeri Küratörü:
 Ebru Esra Satıcı
Tasarım: Yeşim Demir Pröhl

Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştirma Merkezi (ANAMED), 2017 yılında ziyarete açtığı ‘Yusuf Franko’nun İnsanları: Bir Osmanlı Büraokratının Karikatürleri’ sergisini 23 Kasım 2018’de Ankara’da, Çankaya Belediyesi Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde açacak. 19. yüzyıl sonu Osmanlı bürokratı, Hariciye Nazırı, Mutasarrıf, cemiyet adamı ve aynı zamanda oyunbaz bir karikatürist olan Yusuf Franko Kusa Bey’e ait karikatür albümü ANAMED sergisiyle gün yüzüne çıkmış; dönemin yüksek cemiyet mensupları, Osmanlı paşaları, Levantenler, sanatçılar ve diplomatların hiciv yüklü portreleri ilk kez ziyaretçiler ile buluşmuştu.

İstanbul’da yoğun ilgi gören sergi, 19. yüzyıl sonunda Yusuf Franko’nun da parçası olduğu renkli sosyal çevreyi ve İstanbul’un küresel mekânlarını gözlemlemeleri için bu kez Ankaralılara imkân sunacak. ‘Yusuf Franko’nun İnsanları’, Çankaya Belediyesi ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu desteği 25 Ocak 2019’a kadar Ankara’da ziyaret edilebilir.

Sanal turu deneyimlemek için tıklayınız.

SERGİ – Yusuf Franko’nun İnsanları

EXHIBITION – The Characters of Yusuf Franko

ANAMED’in #YusufFranko’nun İnsanları: Bir Osmanlı Bürokratının Karikatürleri, Yusuf Franko’nun albümünü gün yüzüne çıkarıyor. Sergi bu sefer de Ankara’da!

Through its newest exhibition The Characters of Yusuf Franko: An Ottoman Bureaucrat’s Caricatures, ANAMED unravels the caricature album of Yusuf Franko Kusa. This time in Ankara!