Yitik İmparatorluğu Resmetmek: İtalyan Merceğinden Anadolu’daki Bizans Sanatı, 1960-2000

Yayınevi: ANAMED

Editörler: Livia Bevilacqua, Giovanni Gasbarri

Yazarlar:Engin Akyürek, Claudia Barsanti, Livia Bevilacqua, Giovanni Gasbarri, Alessandra Guiglia, Antonio Iacobini, Andrea Paribeni, Lorenzo Riccardi, Enrico Zanini

Çeviren:Yiğit Adam

Dil:Türkçe ve İngilizce (Çift dilli)

Kategori:Bizans Sanat Tarihi, Sanat Tarihi

Baskı: 1. baskı, Haziran 2018; 2. baskı, Şubat 2019

ANAMED’in Kemerli Galerisi’nde 1 Haziran 2018’de ziyarete açılan “Yitik İmparatorluğu Resmetmek: İtalyan Merceğinden Anadolu’daki Bizans Sanatı, 1960–2000” sergisinin kitabı çift dilli olarak okuyucuyla buluşacak. Sapienza Üniversitesi araştırmacıları Livia Bevilacqua ve Giovanni Gasbarri’nin editörlüğünü üstlendiği kitap, Bevilacqua ve Gasbarri’nin yanısıra Engin Akyürek, Claudia Barsanti, Alessandra Guiglia, Antonio Iacobini, Andrea Paribeni, Lorenzo Riccardi ve Enrico Zanini tarafından kaleme alındı. Yiğit Adam tarafından Türkçeye kazandırılan kitap, sergide konu edilen İtalyan Bizans sanat tarihçilerinin 1960–2000 yılları arasında İstanbul ve Anadolu’da yaptıkları gezilere odaklanıyor.

Kitap, Koç Üniversitesi Yayınları ve Yapı Kredi Yayınları mağazalarından temin edilebilir.