KUDAR-ANAMED Deniz Arkeolojisi Ortak Bursu

Koç Üniversitesi Mustafa V. Koç Deniz Arkeoloji Araştırma Merkezi (KUDAR) ve Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED) ortak bursu, 2018-2019 akademik yılı (15 Eylül - 15 Haziran) için Deniz arkeolojisinde uzmanlaşan veya yakından ilgili bir konu üzerinde çalışan bir doktora sonrası araştırmacıyı destekleyecektir. Başarılı adayın, burs süresi boyunca İstanbul'da kalması, zamanını araştırma projesine ayırması ve iki ders vermesi gerekmektedir. Burs, İstanbul'a bir gidiş-dönüş bilet, İstanbul Beyoğlu semtinde yer alan ANAMED'de konaklama, haftada beş öğün yemek ve aylık burs sağlamaktadır. Başarılı başvuru sahibi, ayrıca sınırlı bir araştırma bütçesinden, ANAMED seminer ve çalışma odalarından, Koç Üniversitesi sistemindeki kütüphane kaynaklarından ve Deutsches Archäologisches Institut (DAI), Institut Français d'Études Anatoliennes (IFEA), Instituto Italiano di Cultura (İtalyan Kültür Merkezi)  gibi yakın araştırma merkezlerine erişimden yararlanabilecektir. Tüm milletlerden gelen başvurular kabul edilecektir, ancak adaylardan Koç Üniversitesi'nde öğretim dili olan İngilizce'ye hakim olmaları beklenmektedir.

Mustafa V. Koç'un onuruna kurulan Koç Üniversitesi Deniz Arkeoloji Araştırma Merkezi (KUDAR), deniz arkeolojisi, tarihi, etnografisi, toplum ve deniz arasındaki ilişki, miras yönetimi, konservasyonu ve ilgili diğer alanlarda yüksek etkili araştırmalar yürüten Türk ve uluslararası akademisyenleri destekler ve teşvik eder. Merkez, başta Arkeoloji olmak üzere Sosyal Bilimler alanındaki araştırmalara, ayrıca Antropoloji, Beşeri Coğrafya ve benzeri disiplinlere öncelik vermektedir. Aynı zamanda, merkezin genel çerçevesine katkıda bulunan Okyanusografi veya Deniz Biyolojisi gibi uygulamalı ve doğal bilimleri içeren araçtırmaları da kapsamaktadır.

Başvuru ve program hakkında detaylı bilgi için lütfen burayı takip ediniz...

SON BAŞVURU TARİHİ: AÇIKLANACAK

GERİ DÖN