Asi’deki Antakya, Mozaikler Şehrinde İlk Araştırmalar

Editör: Scott Redford

Yazarlar:Shari Kenfield, Tina Najbjerg, Christopher Moss, Hatice Pamir

Çevirenler: Azer Keskin, Tuna Şare

Dil: Türkçe ve İngilizce (Çift dilli)

Kategori:Arkeoloji, Sanat Tarihi, Fotoğraf

Sayfa Sayısı: 272

Boyut:23 x 28 cm

Baskı: 1. baskı, Şubat 2014

ISBN: 978-605-5250-26-3

1932 yılında kazma ve küreğin toprağa ilk vurulduğu andan itibaren arkeologlar, günümüz Antakya’sının sokakları, meydanları, bahçeleri altında saklı kalmış başka bir büyülü şehrin kalıntılarını ortaya çıkarmaya başladılar. Roma evlerinin mozaiklerinde de betimlenen ve şehrin en önemli simgelerinden biri olan zeytin ağaçları, köklerinde antik resim sanatının en etkileyici eserlerini saklıyorlardı. Böylece Roma İmparatorluğu’nun en görkemli şehirlerinden biri gün ışığına çıkmış oldu.

Asi’deki Antakya, Mozaikler Şehrinde İlk Araştırmalar, bu ilk arkeolojik keşiflerin hikâyesini, yazılar ve fotoğraflarla anlatıyor, ayrıca Antakya’da bugün devam etmekte olan arkeolojik kazılar hakkında bilgiler veriyor.

Kitap, Koç Üniversitesi Yayınları ve Yapı Kredi Yayınları mağazalarından temin edilebilir.