Çevresel Arkeoloji Atölyesi


Tarih:
15 Şubat 2019, 9:00-16:30

Yer ve Zaman:
Koç Üniversitesi RF Kampüsü, CASE124

Son Başvuru Tarihi: 11 Şubat 2019

Eğitmenler: Dr. Müge Ergun, Dr. Hannah Lau

ANAMED ve Koç Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümü (ARHA) işbirliğinde Koç Üniversitesi topluluğu için düzenlenecek olan bir günlük bir atölyedir. Çevresel Arkeoloji, geçmişte yaşamış insanların içinde bulundukları çevreyle olan dinamik ilişkilerini anlamak için sosyal bilimler, fen bilimleri ve beşeri bilimlerin farklı metot ve teorilerini bütünleştirici şekilde bir araya getiren; arkeoloji biliminin önemli bir alt disiplindir. Arkeobotanik ve Zooarkeoloji analizleriyle ilgili güncel bilgilerin aktarılacağı atölyede, katılımcıların çevresel arkeologların kullandıkları metotlar ve teoriler hakkında bilgi sahibi olmaları hedeflenmiştir.

Programa katılmak isteyen öğrencilerin atölyeden önce Koç Üniversitesi Kütüphanesi’nde bulunan aşağıdaki okumaları yapmaları beklenmektedir:

  1. Atalay, S., and Hastorf, C. A. 2006. “Food, Meals, and Daily Activities: Food Habitus at Neolithic Çatalhöyük.”American Antiquity 71 (2): 283–319.
  2. Çakırlar, Ç., and Marston, J. M. 2019. “Rural Agricultural Economies and Military Provisioning at Roman Gordion (Central Türkiye).”Environmental Archaeology 24(1): 91-105

Ek okuma önerileri:

  1. Ergun, M., Kabukçu, C. and Çilingir İpek, C. 2018. “Arkeobotanik: İnsan ve Bitki İlişkisi Çerçevesinde Gelişen Bir Bilim Dalı.” S., Ünlüsoy, C., Çakırlar and Ç., Çilingiroğlu (eds.) Arkeolojide Temel Yöntemler: 221-263. İstanbul: Ege Yayınları.
  2. Zeder, M. A. 1994. “After the Revolution: Post-Neolithic Subsistence in Northern Mesopotamia.” American Anthropologist 96 (1): 97–126.

Eğer bu atölyeye katılmak istiyorsanız, lütfen envarch@ku.edu.tr‘ye son başvuru tarihi olan 11 Şubat tarihinden önce programa katılmak istediğinizi dile getiren bir e-posta gönderiniz.