Unutulmuş Krallık, Antik Alalah’ta Arkeoloji ve Fotoğraf

Yayınevi: Koç Üniversitesi Yayınları

Editörler: Murat Akar, Hélène Maloigne

Yazarlar:Dilek Barlas, Murat Akar, Hélène Maloigne, Rachael Sparks, Dominique Collon, Emily Arouz, K. Aslıhan Yener/p>

Çevirenler:Azer Keskin, Sim İris Belik, Müge Bulu

Dil:Türkçe ve İngilizce (Çift dilli)

Kategori:Arkeoloji ve Sanat Tarihi, Fotoğraf

Sayfa Sayısı: 280

Boyut:23 x 28 cm

Baskı: 1. baskı, Eylül 2014

ISBN: 978-605-5250-37-9

Unutulmuş Krallık, Aççana Höyük, antik Alalah kentinde hem 1930 ve 1940’larda hem günümüzde yapılan kazılarda çekilmiş fotoğraflardan bir derleme sunarak, erken yirminci yüzyıldan yirmi birinci yüzyıla arkeoloji tarihi, fotoğrafçılığı ve toplum peyzajına karşılaştırmalı bir bakış sağlamaktadır.

Antik yerleşim, Türkiye’nin güneyinde yer alan günümüz Antakya’sı yakınlarındaki Amik Ovası’nda Asi Nehri’nin kenarında yer almaktadır. Höyük, bölgedeki en büyük orta ve geç tunç çağı yerleşimi olup İÖ ikinci binyılda Mukiş Krallığı’nın başkentliğini yapmıştır.

Kitap, Koç Üniversitesi Yayınları ve Yapı Kredi Yayınları mağazalarından temin edilebilir.